Znaci koji odaju ženu da lažira orgazam
Ilustracija

Seksolozi otkrivaju

Znaci koji odaju ženu da lažira orgazam

Seksolozi kažu da žene tokom života češće doživljavaju orgazam od muškaraca. Pa i pored toga veliki broj njih ima problem u dostizanju seksualnog vrhunca zbog čega tokom seksualnog odnosa lažira orgazam.

To lažiranje odaju sledeći oblici ponašanja:

1. Disanje je previše usklađeno

Orgazam prate promjene ritma disanja, neobični izrazi lica, reakcije nad kojima mi nemamo kontrolu. Kada glume orgazme, žene kontrolišu disanje, ono se odvija po tačno određenoj liniji koja odudara i od uobičajenog disanja.

2. Seks je tih, a lice zbunjeno 

Orgazam najčešće prate glasni uzdisaji. Kada on izostane, nema ni glasova u krevetu. Ono što, takođe, odaje da nije došlo do vrhunca, jeste i zbunjeno lice. Nije lako snaći se u toj situaciji, posebno ako žena ne želi da istinom povrijedi partnera.

3. Kontakt oči u oči se izbjegava

Žena koja glumi orgazam nerijetko se osjeća krivom što se tako ponaša prema partneru. Ne voli da ga gleda u oči jer zna da će on u njenim očima primjetiti taj osjećaj krivice.

4. Pretjerane reakcije

Tišinu i zbunjenost ponekad mogu da zamijene prenaglašeno uzbuđenje, izazvano njenom željom da uvjeri partnera da uživa sa njim.

5. Prije seksa joj treba dodatna stimualcija

Ukoliko žena prije seksualnog odnosa poseže za nekim oblikom stimulacije, poput raznih tableta, to je znak da muškarcu ne polazi za rukom da je zadovolji.

6. Odjednom želi da sve promijeni u seksu

To što ne doživljava orgazam, može samo da pojača potrebu žene da se on konačno desi. Zbog toga  može i da pomalo agresivno zahtijeva promjene u krevetu. Takvo njeno ponašanje uzrokovano je i njenom ogromnom željom da vezu učini što kvalitetnijom. Često se ovako ponašaju žene kojima je stalo do partnera. 

7. Previše priča o iskustvima svojih prijateljica

Razgovor o njenoj prijateljici koja ima sjajan seksualni život muškarcu govori sledeće: "I ja želim da naš seks bude takav". .

8. Ne voli razgovore o orgazmu

Pojedine žene odaje i osjećaj neprijatnosti koje ispoljavaju uvijek kada neko o društvu započne razgovor o lošem seksu.

9. Tapše muškarca po ramenu nakon seksa

Ovo je znak koji je najlakše uočiti i koji muškarci ne podnose.

Za pripadnike jačeg pola važno je da znaju spisak tajnih signala koji otrkivaju nezadovoljstvo njihovih partnerki.

Ukoliko žele da ih učine zadovoljnijim, a vezu sa njima kvalitetnijom, čim primjete ove oblike ponašanja, treba da otvoreno razgovaraju o problemima jer je seksualna komunikacija osnova dobrog seksa.

Kada se ta vrsta komunikacije ne odvija na pravi način, u vezi se gubi seksulano zadovoljstvo pa lažiranje orgazma ne treba nikog da iznenađuje.

 

Blic Žena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.