Izložba radova Jelene Pavićević 18. marta u Nikšiću

A Galerija

Izložba radova Jelene Pavićević 18. marta u Nikšiću

U subotu, 18. marta u A GALERIJI u Nikšiću od 20h biće otovorena izložba radova Jelene Pavićević, pod nazivom “Zemlja Kosmosu”.

Jelena Pavićević rođena je 1989. godine u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – odsjek: vajarstvo, u klasi prof. Milivoja Babovića. Apsolvent je na master studijama Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, odsjek vajarstvo u klasi prof. Mustafe Skopljaka.

Učestvovala je na više projekata i grupnih izložbi u zemlji i u regionu. Imala četiri samostalne izložbe. Nagrađivana je dva puta: 2009. prvo mjesto na konkursu “Umjetnost za Život”-Zdrava Dona Montenegrina (nagrada za idejno rješenje nakita), 2011. godišnja nagrada FLU Cetinje za Skulpturu ,(otkupna nagrada Univerziteta Crne Gore).

 “U generaciji mlađih crnogorskih vajara prisutnih na domaćoj likovnoj sceni, skulptura vajarke Jelene Pavićević javlja se kao značajan i autoritativan primjer umjetničkog reagovanja na različite spoljašnje i unutrašnje utiske i izazove. Akademski odgojena u najboljem maniru klasičnog poznavanja tretmana materijala, u smislu njegovog suštinskog prihvatanja i razumijevanja, autorka radi figure u terakoti, na tragu antropomorfnih sadržaja, mitskih i arhetipskih sugestija, gdje materijal gotovo da postaje narav stvorenih oblika.." kaže Milica Bezmarević istoričarka umjetnosti.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.