Šarapova može da igra u Štutgartu
Marija Šarapova

Šarapova može da igra u Štutgartu

Ruska teniserka Marija Šarapova može da učestvuje na turniru u Štutgartu koji počinje iste nedjelje kada njoj ističe suspenzija zbog dopinga, saopštila je danas Ženska teniska asocijacija (WTA).

Šarapovoj suspenzija ističe 26. aprila, a turnir u Štutgartu počinje 24. aprila.

Kao bivša grend slem šampionka i pobjednica završnog WTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i turnir u Štutgartu, navodi WTA.

U skladu sa WTA i pravilima antidoping programa, Ruskinja može da učestvuje na turniru u nedjelji kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan nakon što dobije pravo da se vrati na teren, dodaje se u saopštenju.

Prvo kolo turnira u Štutgartu se obično igra tri dana, tako da nekada najbolja teniserka svijeta ima pravo da prihvati specijalnu pozivnicu i zaigra 26. aprila.

Danska teniserka Karolona Voznijacki nedavno je izjavila da je učešće Šarapove na turniru u Štutgartu nepoštovanje prema ostalim igračicama, jer turnir počinje prije nego što Ruskinji istekne suspenzija.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.