Kompanija nudi 100 hiljada dolara onom ko uspije da probije njihovu lozinku
Ilustracija

Kompanija nudi 100 hiljada dolara onom ko uspije da probije njihovu lozinku

Kako bi unaprijedila svoj sistem zaštite računara od virusa, kompanija AgileBits ponudila je veliku svotu novca onome ko uspije da probije njihovu lozinku u 1Password programu namijenjenom zaštiti podataka.

Onaj ko uspije da probije njihove lozinke u programu 1Pssword dobiće 100 hiljada dolara.

1Password je ranije nudio 25 hiljada dolara svakom uspješnom "hakeru" za ovaj isti zadatak, ali je nagrada za uspješno razbijanje lozinke sada povećana i to četiri puta.

Hakovanje 1Passworda nije nimalo jednostavan zadatak, iako developeri pripremaju posebnu dokumentaciju koja bi trebalo da pomogne onima koji će pokušati da osvoje nagradu.

Da bi kandidat osvojio ovoliki novac potrebno je da pronađe skrivenu enkriptiranu tekstualnu datoteku koja se nalazi na zaštićenom dijelu računa.

Kao dokaz za uspješan lov na lozinku kompaniji je potrebno dostaviti tačan tekst koji je skriven kako bi se dokazalo uspješno probijanje lozinke, piše e.Week.com a prenosi N1.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.