Fudbaleri Dečića čekali 11 sezona da savladaju Budućnost

21. kolo Prve crnogorske lige

Fudbaleri Dečića čekali 11 sezona da savladaju Budućnost

Fudbaleri Dečića čekali su 11 sezona na prvi trijumf u odmjeravanjima snaga sa ekipom Budućnosti – dugo čekana pobjeda stigla je u derbiju 21. kola Telekom 1. CFL koji je danas odigran na Gradskom stadionu u Podgorici.

 Tuzani su do trijumfa u duelu sa “plavo-bijelima” došli pogotkom Edvina Kuča u 13. minutu. Sa nova tri boda izabranici Edisa Mulalića probili su se na treće mjesto na tabeli, sa dva boda više u odnosu na Zetu.

17103708102089421488981317525253558045437420n

Slavlje fudbalera Dečića,Foto:Facebook

Golubovčani su danas bili ubjedljivi na gostovanju poslednjeplasiranom Jedinstvu. Već u petom minutu meča odigranog u Bijelom Polju prednost Zeti donio je Nikola Krstović, koji je u 33. minutu drugim pogotkom na meču duplirao prednost gostiju. Konačan rezultat susreta postavio je Vasko Kalezić u posljednjem minutu regularnog toka.

Ubjedljiv trijumf na gostujućem terenu upisali su fudbaleri Sutjeske – Nikšićani su osvojili kompletan plijen u Petrovcu. Rakojevićevi izabranici fenomenalno su počeli meč i već u prvom minutu preko Ivanovića došli do prednosti, koju je u devetom minutu duplirao Stevan Kovačević. Sve dileme oko pitanje pobjednika otklonio je Bojan Božović u 22. minutu.

Seriju dobrih rezultata nastavio je Lovćen koji je pred svojim navijačima bio bolji od Bokelja. Cetinjani su do trijimfa u duelu sa direktnim rivalom u borbi za opstanak došli zahvaljujući zimskim pojačanjima – mrežu Kotorana u finišu prvog dijela susreta tresli su Gemistos i Hulian Montenegro.

Iskra je upisala važna tri boda u duelu sa Rudarom. Pitanje pobjednika susreta odigranog na stadionu braće Velašević riješio je Rodoljub Paunović pogotkom sa bijele tačke u 14. minutu susreta.

Duel Mladosti i Grblja odložen je zbog izuzetno jakog vjetra na Starom aerodromu. Meč će se odigrati u nedjelju, 12. marta sa početkom u 14:00 časova.

Rezultati
Budućnost – Dečić 0:1
Edvin Kuč 13’
Lovćen – Bokelj 2:0
Jorgos Gemistos 38’, Hulijan Montenegro 45’
Jedinstvo – Zeta 0:3
Nikola Krstović 5’, 33’, Vasko Kalezić 90’
Petrovac – Sutjeska 0:3
Igor Ivanović 1’, Stevan Kovačević 9’, Bojan Božović 22’
Iskra – Rudar 1:0
Rodoljub Paunović 14’ (p)

Izvor:fscg.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.