Policija prekinula tuču fudbalera
Foto:AA

Turska amaterska liga

Policija prekinula tuču fudbalera

Utakmica između turskih fudbalskih ekipa Jemenoglu Jozgatspor i Sorgun Bledijespor, koji igraju u okviru regionalne amaterske lige, prekinuta je u više navrata zbog tuča u kojima su učestvovali igrači i članovi stučnih štabova.

Susret je započeo na Gradskom stadionu Bozok. Već u prvom minutu susreta golman Jozgatspora Safa Kilic je dobio crveni karton. Napetost i guranje igrača je počelo već tada, javja Anadolija.

Po završetku prvog poluvremena fudbaler Jozgatspora je grubo prišao protivničkom igraču nakon čega počinje opšte guranje u koje su se uključili i članovi stručnih štabova oba kluba.

U smirivanju situacije učestvovala je i policija.

2017031122234273019757762Web

Do kraja susreta Sorgun Beledijespor je imao prednost od četiri gola, a susret je završio 5:1 u korist ovog tima. 

2017031122234273019757761Web

Kada je sudijski zvižduk označio kraj susreta tuča između ova dva tima je ponovo počela, a policijski službenici su imali poteškoća pri smirivanju temperamentnih igrača te je morala ekipu Jozgatspora ispratiti u svlačionicu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.