Vaš telefon je dobio ovu moćnu opciju, a vi to nijeste znali (FOTO) (VIDEO)
Ilustracija

Vaš telefon je dobio ovu moćnu opciju, a vi to nijeste znali (FOTO) (VIDEO)

Kompanija Google počela je da objavljuje digitalnog pomoćnika Google Assistant telefonima koje rade na Android 6.0 Marshamllow i 7.0 Nougat verzijama.

Do sada je ova opcija bila rezervisana samo za njihove Pixel telefone.

Trenutno nije poznato koji će sve modeli telefona dobiti Google Assistant-a, ali ukoliko imate sreće, već sada ćete na Google marketu imati ažuriranje za Google Play Services koji će donijeti pomenutu opciju.

Google je svog digitalnog pomoćnika najavio još u oktobru 2016. godine kada su predstavljeni Pixel telefoni, ali je tada on bio rezervisan samo za te modele, piše “Cnet”.

Njega pokreće vještačka inteligencija koja se razlikuje od dosadašnje Google Now.

Google Assistant će pružiti bolji i ličniji odnos sa korisnikom, a sa njim će moći i da se priča. Sa njim je moguće praviti podsjetnike, liste, rezervacije, ali i dobijati pomoć o raznim pitanjima koje vas interesuju.

Internet gigant je potvrdio da će Google Assistant prvo biti dostupan korisnicima u Americi, a potom u Australiji, Kanadi , Velikoj Britaniji, Njemačkoj i ostatku Evrope.

Takođe, nova funkcija biće dostupna na modelima telefona sljedećih kompanija: Sony, Samsung, HTC i Huawei.

Pogledajte video:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.