Maratonci iz Crne Gore rasplakali Split: Na rukama nosili takmičara da završi trku
Foto:Facebook

Heroji trke

Maratonci iz Crne Gore rasplakali Split: Na rukama nosili takmičara da završi trku

Na nedavno održanom 17. po redu Splitskom polumaratonu učestvovalo je više od 1500 trkača, a osim što je poznato kako je pobjednik Kenijac Džoel Maina Mvangi pravi heroji ove trke su svakako dvojica takmičara iz Crne Gore.

Splićani koji su uživo pratili trku a posebno oni koji su se našli u ciljnoj ravnini na Rivi svjedočili su plemenitom gestu koji će konkurisati za fer plej potez godine, piše tportal.hr.

Oko 500 metara prije cilja hrvatskom trkaču Nenu Keziću, inače poznatom splitskom arhitekti, pozlilo je i više nije mogao stajati na nogama.

U tom trenutku dvojica takmičara iz Crne Gore Aleksandar Popović i Nikola Vujačić odlučili su tih 500 metara doslovno na rukama da nose Kezića i da ga unesu u cilj.

Svojom plemenitim gestom simpatični Crnogorci su rasplakali mnoge Splićane i one koji su kasnije vidjeli ovaj video u prilogu, piše ovaj portal.

Priča se vrlo brzo proširila društvenim mrežama, a pojavila se i amaterski video snimak ovog junačkog čina.

'Zaista je divan osjećaj pomagati', kratko je nakon trke kazao Popović. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.