Kadetkinje Crne Gore savladale Austriju
ilustracija

Kadetkinje Crne Gore savladale Austriju

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Baru selekciju Austrije 29:21 (15:10), u utakmici drugog kola kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Crnogorske kadetkinje tom pobjedom napravile su odlučujući korak ka plasmanu na šampionat. Izabranice trenera Maje Savić juče su na startu turnira igrale sa Danskom neriješeno 24:24.

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Đurđina Jauković sa sedam, dok su po šest golova postigle Nina Bulatović i Đurđina Malović. U austrijskoj selekciji istakla se Patricija Kovač sa osam golova.

U drugom meču ovog kola Danska je savladala Estoniju 54:7 (26:3). Danska i Crna Gora, nakon dva kola, dijele prvo mjesto na tabeli sa po tri boda. Austrija je treća sa dva, dok je Estonija četvrta bez bodova.

Crna Gora će u trećem kolu, sjutra u 18 sati, igrati protiv Estonije. Plasman na Evropsko prvenstvo, koje će od 15. do 25. avgusta biti odigrano u Poljskoj izboriće dvije najbolje selekcije sa barskog turnira. (Mina)