Zlatna medalja za crnogorsko vino

Zlatna medalja za crnogorsko vino "Tellus"

Crnogorska vinarija ''Lipovac'' je na 22. Medjunarodnom ocjenjivanju vina ''Dionizijana'' koje je održano u Splitu, osvojila zlatnu medalju za kvalitet vina ''Tellus''.

Ovo je ujedno i novo specijalno vino iz amfore, jedino koje se kao jedino po tom sistemu radi u Crnoj Gori, kao i 4 srebrne medalje za kvalitet vrhunskih vina Concept, Idea, Harmonia i Gea, saopšteno je iz Vinarije Lipovac.

Vino Tellus je napravljeno od 100% sorte Vranac, posebnom metodom fermentacije, maceracije, sazrijevanja i odležavanja u amforama godinu dana. Moćnost Vranca kao sorte, donijela je vinariji Lipovac zlatnu medalju, dominirajući medju više od 100 crvenih vina Hrvatske, Austrije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. 

Komisija sastavljenja od renomiranih enologa pod vodjstvom Dr. Sc. Gorana Zdunića ocjenjivala je sve pristigle uzorke prema OIV metodi 100 bodova. Ovogodišnji uzorci pristigli su iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

"Ovo su nove medalje za crnogorsku vinariju, posjetivši se da je vinarija Lipovac, nedavno osvojila šampionski pehar za izgled proizvoda u BiH i 3 srebrne medalje za kvalitet. 
Vinarija Lipovac sigurnim koracima korača ka osvajanju nagrada i priznanja na svim ocjenjivačkim sajmovima kod nas i u okruženju. Svaka nagrada nam je mnogo važna i mnogo bitna, bez obzira sa kojeg sajma i sa kojeg područja ocjenjivanja dolazi. Naše uzorke šaljemo na sve ocjenivačke sajmove kod nas, u regionu i u svijetu, jer smo sigurni u vrhunski kvalitet naših vina, prepoznatljiv dizajn, trud i znanje koje se osjeti konzumiranjem i probanjem naših vina koje dobija najveće ocjene", saopšteno je iz ove kompanije.

Kako su istakli, očekuju ih novi zadaci, novi stimulansi da budu još bolji u svom poslu i da državi Crnoj Gori, donesu još medalja za vina koja će dostojno reprezentovati našu zemlju kod nas, u regionu i svugdje u svijetu. 

"Takodje nas očekuju promocije i degustacije vina u restoranima i hotelima u Crnoj Gori, koji imaju naša vina na svojim vinskim kartama. Prva promocija,  ujedno i degustacija zlatnog vina Tellus zakazana je za 8. mart u restoranu ''Meat and Wine, nakon čega se spremamo za VinItaly sajam u Veroni", istakli su na kraju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.