Stižu dvije nove Motorole iz serije G (VIDEO)
Foto: YouTube/Screenshot

Stižu dvije nove Motorole iz serije G (VIDEO)

Lenovo je predstavio dva pametna telefona srednje klase pod brendom Motorola - Moto G5 i Moto G5 Plus.

Serija G je najpopularnija linija Motorolinih uređaja i Lenovo je za 2017. godinu dodatno uložio u performanse i izgled svojih telefona. Dva uređaja, od kojih Plus predstavlja napredniju i skuplju verziju, prodavaće se po pristupačnim cijenama od 200 eura za G5, odnosno nešto manje od 300 eura za G5 Plus. 

Specifikacije govore o uređajima koji su namijenjeni korisnicima sa plićim džepom, ali koji žele pristojne performanse. 

Moto G5 je opremljen 5-inčnim LCD displejom FHD rezolucije, skenerom za otisak prsta, procesorom Snapdragon 430, 2 GB RAM-a, 16 ili 32 GB interne memorije i kamerom od 13 megapiksela i f/2.0 blendom. 

Baterija je zamjenjiva i ima kapacitet 2.800 mAh. 

Moto G5 Plus dolazi u dvije verzije. Obije imaju FHD displej od 5,2-inča, skener otiska prsta koji može poslužiti kao zamjena za sve komande zahvaljujući prepoznavanju gestikulacije, procesor Snapdragon 625 i kameru od 13 MP sa f/1.7 blendom. 

Jeftinija verzija posjeduje 2 GB RAM-a, a skuplja 4 GB. Takođe, interna memorija dolazi u dvije verzije – 32 i 64 GB. Baterija nije zamjenjiva i njen kapacitet je 3.000 mAh. 

Oba uređaja su izrađena od kombinacije plastike i metala, što predstavlja zaokret od potpuno plastičnih telefona i naginje dizajnu serije Z. 

Motorolini uređaji će se naći na tržištu sredinom marta i pokretaće ih operativni sistem Android 7.0 Nougat.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.