Igrači i trener Partizana otrovani pred kup u Nišu
KK Partizan

Pokazale dodatne analize

Igrači i trener Partizana otrovani pred kup u Nišu

Partizan se oglasio Saopštenjem na svom sajtu nakon što su stigli rezultati analize uzroka teškog oboljenja stručnog štaba i pojedinih igrača crno-bijelih. Nekoliko njih nije bilo u mogućnosti da igra na Kupu Radivoja Koraća u Nišu, a zbog istog uzroka ni Aleksandar Džikić nije mogao da vodi ekipu, piše Telegraf.

''KK Partizan NIS obavještava javnost da su stigli zvanični rezultati analize uzroka teškog oboljenja stručnog štaba, igrača i osoblja našeg kluba tokom finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća. Poslije analize, konstatovano je da su članovi našeg tima oboljeli od salmonele, izuzetno teškog crijevnog oboljenja koje je posledica trovanja hranom'',navodi se u saopštenju KK Partizan NIS.

Rečeno je da ''uslijed trovanja, KK Partizan NIS je pretrpeo i još uvek trpi ogromnu štetu, jer je u značajnim utakmicama nastupao bez pomoći važnih igrača i prvog trenera, a izgledno je da će u oslabljenom sastavu nastupati još izvjesno vrijeme.Takođe, na ličnoj osnovi, ogromnu štetu su pretrpeli i svi pojedinci koji su bili otrovani: treneri Aleksandar Džikić i Nenad Čanak, košarkaši Vilijam Hečer, Vanja Marinković, Slobodan Jovanović, Nikola Tanasković, Miloš Koprivica, Mihajlo Andrić i Uroš Luković, kao i sportski direktor Dragan Todorić''.

Košarkaši koji su bili hospitalizovani, pušteni su iz bolnice na oporavak i kućno liječenje koje će potrajati u zavisnosti od individualnih reakcija na terapiju svakog od pojedinaca.

''U narednom periodu će se utvrđivati kako je do trovanja hranom došlo. Ovim putem, KK Partizan NIS se javno uzdržava od davanja bilo kakvih paušalnih procijena na temu uzroka trovanja igrača i članova stručnog štaba crno-bijelih, sve dok se nedvosmisleno ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj'', saopštili su iz kluba.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.