Nadal: Takmičenje Đokovića je loša vijest za sve igrače
Foto: news.winner.co.uk

Turnir u Meksiku

Nadal: Takmičenje Đokovića je loša vijest za sve igrače

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je svoje učešće na turniru u Meksiku, ali se ta vijest nije dopala španskom teniseru, Rafaelu Nadalu.

Drugi reket svijeta planirao je da počne američku turneju na Mastersu u Indijan Velsu, ali se predomislio i odlučio da sledeće nedjelje učestvuje na turniru ATP serije 500 u Akapulku, piše B92.

“To je loša vijest za sve igrače jer je Novak fantastičan igrač, ali ja sam srećan jer sa njim neću moći da se sretnem prije finala ili polufinala“, rekao je Nadal.

Španski teniser se u poslednjih nekoliko mjeseci borio sa povredama i nije pod pritiskom da postane najbolji na svijetu. 

“U ovim godinama ne moram da se borim da budem broj 1, ali ako budem bio fantastičan na terenu, to će se desiti samo od sebe. Ne pada mi na pamet da kao kada sam imao 22-23 godine pravim sebi kalendar takmičenja tako da bih postao prvi na svijetu'', zaključio je šesti igrač sveta. 

Đoković će imati jaku konkurenciju u čuvenom meksičkom ljetovalištu, jer su učešće pored Rafaela Nadala, potvrdili Miloš Raonić, David Gofan, Marin Čilić i Dominik Tim, koji brani titulu. 

Pored 500 ATP bodova za pobjednika, turnir u Akapulku ima nagradni fond od 1.633.690 dolara.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.