Maska za lice od kisjelog kupusa poboljšaće vam ten
Ilustracija

Fontana mladosti

Maska za lice od kisjelog kupusa poboljšaće vam ten

Kisjeli kupus sadrži velike količine vitamina C i popularan je ne samo u kuvanju već i u kozmetici.

U kombinaciji sa folnom kiselinom, cinkom, magnezijumom, gvožđem, ova namirnica je prava "fontana mladosti" jer sve ove supstance doprinose formiranju novih ćelija u epidermu.

Redovno konzumiranje kisjelog kupusa poboljšava metabolizam i pomaže da se oslobodite viška kilograma. Kisjeli kupus je veoma cijenjen od strane svih nutricionista i kozmetičara.

Kisjeli kupus poboljšava ten, čisti i otvara pore i uklanja štetne radikale. Kupus ne samo da savršeno izbjeljuje kožu, već uspješno uklanja akne i tamne mrlje.

Maska za lice od kisjelog kupusa

Maska od kisjelog kupusa može da se pripremi vrlo jednostavno. Univerzalna maska osvježava, hrani i omekšava kožu. Samo stavite debeo sloj kupusa na gazu, i držite je oko 15 minuta. Preporučuje se da ovaj postupak ponavljate jednom nedjeljno.

Ukoliko želite da izbijelite kožu, pomješajte sok od kupusa sa sokom od limuna i 2 kašike jogurta. Mješavina ima veoma jak uticaj na kožu, dakle, masku ne bi trebalo da držite duže od 10 minuta.

Kisjeli kupus savršeno hrani i umiruje kožu. Za ovu masku najbolje je da napravite mješavinu od kisjelog kupusa, sira i pavlake. Nanesite mješavinu na lice, a nakon 15 minuta masku isperite toplom vodom. Posle uklanjanja mješavine, stavite na lice obloge od hladnog čaja.

Ukoliko imate suvu kožu najbolje je da kisjeli kupus pomješate sa žumancetom. Ovu masku nanesite na lice jednom nedjeljno.   

 

Zenskimagazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.