Koncert

Koncert "Amy's House" 25.februara su sali "Zahumlja"

U subotu 25. februara u sali "Zahumlja" sa početkom u 21h, biće održan koncert "Amy's House", tribjut benda velikoj jazz/soul pevačici Amy Winehouse. Ulaznice po po cijeni od 4€, mogu se kupiti u "Zahumlju" i Blues Brothers Bar-u. Organizator je JU "Zahumlje", a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

"Amy's House", tribjut bend velikoj jazz/soul pevačici Amy Winehouse, nastao je u Beogradu krajem 2015. godine. Ovaj osmočlani muzički sastav, sastavljen od vrhunskih muzičara, profesionalaca koji iza sebe imaju veliki broj scenskih nastupa i studijskih sati, okupio se oko ideje da donese slušaocima, pratiocima i obožavaocima čaroliju jedne od najnajgrađivanijih, i najpriznatijih pevačica, i autora novog doba. Da li su uspjeli u tome mjeri se reakcijom i komentarima na održane koncerte u Beogradu, pohvale i rijeci podrske koji stižu iz čitavog regiona, kao i pozivima za gostovanje.

U zahtjevnoj ulozi - vokal - Nevena Filipović, Jazz / rock / pop / fado/ afro pjevačica i nastavnica pjevanja. Još u vrijeme srednje muzičke škole osniva svoj prvi bend "All For Jazz"(Bojan Turkić-piano, Vladimir Kostadinović-drums, Zoran Lazarević-bass) a odmah zatim i rock bend "Blue Note" (Zoran Lazarević-bas i Ivan Zečević-bubanj--ex "Oktobar 1864."). Upisuje Jazz Akademiju Universität für Musik und darstellende Kunst Graz (odsjek pevanje). Tamo sarađuje sa velikim evropskim i američkim muzičarima, kao sto su: Laurie Antonioli, Dena DeRose, Nada Zgur, Stjepko Gut, Renato Chicco, Fritz Pauer i mnogi drugi. Takođe učestvuje na raznim Workshop-ovima (Joy Clayton, Melba Joyce, Kurt Elling..). Sarađuje i sa velikim dvanaestočlanim bras bendom "Eddi Luis&Company", sa kojim nastupa po velikim dvoranama u Gracu i Beču.

Okupljeni oko iste ideje, zvuka koji je u svom kratkom stvaralackom zivotu Amy Winehouse urezala u svetsku muzicku jazz/soul scenu, u zelji da ga i dalje donose onima koji su ga prepoznali i usvojili, Amy's House je kreirao totalni zvucno - vizuelni spektakl, nema sumnje jedinstven i neponovljiv.

                       

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.