Riješite se neželjenih dlačica sa lica i tijela uz pomoć namirnice koju svi imamo u kuhinji
Ilustracija

Riješite se neželjenih dlačica sa lica i tijela uz pomoć namirnice koju svi imamo u kuhinji

Depilacija brašnom je bezbolna metoda za uklanjanje dlačica, a posebno se preporučuje ženama koje vole da dlačice uklanjaju kod kuće.

Brašno je potpuno prirodna supstanca pa nema bojazni da ćete imati neku alergijsku reakciju. Sama procedura je veoma jednostavna i brza, a nakon nekoliko tretmana dlačice postaju sve tanje, pa samim tim i manje vidljive.

Ipak, ovaj vosak od brašna može ukloniti samo tanje dlačice pa je pogodniji za depilaciju lica, a ne tijela.

Za depilaciju lica potrebno vam je:

- 1 šolja brašna
- pola kašičice kurkume
- malo mlijeka

Pomiješajte brašno i kurkumu, a zatim dodajte nekoliko kapi mlijeka da dobijete gustu pastu. Nanesite smjesu lagano na dlačice u pravcu rasta i ostavite da se smjesa osuši 20 do 25 minuta. Zatim vlažnom krpom nježnim pokretima uklonite mješavinu, ali u suprotnom smjeru od smjera rasta dlaka. Ostaci smjese se mogu oprati toplom vodom. Zatim nanesite kremu. Redovnim ponavljanjem postupka dlake će značajno oslabiti i otpasti.

Za depilaciju tijela potrebno vam je:

- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- pola kašike kukuruznog brašna

Mješavina ovih sastojaka će stvoriti jaču mešavinu, odnosno vosak sa kojim možete ukloniti jače dlačice sa tijela. Jaje umutite sa šećerom i zatim dodajte kukuruzno brašno i miješajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite smjesu na suvu i čistu kožu u smjeru rasta dlaka i ostavite da se osuši, a zatim uklonite povlačenjem u suprotnom smjeru. Ovaj metod uklanja dlačice iz korijena, pa rezultati traju duže.

Savršena žena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.