Budućnost izgubila drugu poziciju u Ljubljani
Foto: ABA LIGA

Sve izvjesnije četvrto mjesto pred plej of

Budućnost izgubila drugu poziciju u Ljubljani

Budućnost je ispustila željeno drugo mjesto u ABA ligi. U meču rivala koji su za vikend osvojili trofeje u nacionalnim kupovima, „plavi“ su u Ljubljani poraženi od Olimpije 81:79.

Nakon nepotpunog 23. kola, tim Ilijasa Zurosa pao je na treću poziciju sa 16 pobjeda, jednom manje od Cedevite, od koje je bolji u međusobnom skoru.

Problem za Podgoričane je što će ih najvjerovatnije preskočiti i Partizan, koji u petak dočekuje Zadar u potrazi za 17. trijumfom...

U prvom dijelu ispunjenom oscilacijama, Budućnost je varirala od plus četiri (6:2, 2. minut) do minus devet (19:28, 12. minut), sa problemom da zaustavi krilnog centra domaćih Nikolu Jankovića (15 poena).

Centarska linija „plavih“ bolje se snalazila u napadu, a Boris Savović i Oven Klasen su ubacili po 9 poena do odmora i time održavali priključak svom timu (40:45).

Tamo gdje je stao Janković, u trećoj četvrtini je nastavio plejmejker „zmajčeka“ Brendon Džeferson, održavajući do 28. minuta pet poena viška za domaće (58:53).

Odgovorio mu je u pravi čas na drugoj strani Džej Ar Rejnolds, koji je sa tri uzastopne trojke doveo Podgoričane do poravnanja (62:62).

Uslijedila je nervozna završnica sa puno grešaka pod oba koša, a Budućnost je olako trošila prilike da potpuno preokrene, sve dok u 37. minutu Petar Popović nije pogodio trojku za 73:71.

„Plavi“ su, međutim, tu i stali, propustili pet narednih napada i omogućili rivalu seriju 7:0, kojom je prelomljen meč...

U desetoj pobjedi Olimpije, koja se oslobodila briga oko opstanka, najefikasniji su bili Janković i Džeferson sa po 24 poena. "Plave" je predvodio Rejnolds sa 17, Klasen je dodao 15.

Budućnost će u 24. kolu u subotu dočekati FMP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.