Federer će igrati tenis barem do 38 godine
Arhiva

Neće još u penziju

Federer će igrati tenis barem do 38 godine

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer poslije senzacionalnog trijumfa na Australijan Openu potvrdio je da ima još mnogo toga da pokaže u tenisu, uprkos tome što ima 35 godina.

Iako su mnogi smatrali da bi uskoro mogao da objavi kraj karijere, Švajcarac to neće učiniti, ili bar ne do 2019. godine.

Naime, Federer je potpisao trogodišnji ugovor o nastupu na turniru u rodnom Bazelu.

"Takmičenje u Bazelu mi je najbitnije u sezoni. Jedva čekam da izađem na teren pred svojom publikom", rekao je Federer.

On je na tom turniru debitovao 1998, kada je imao 17 godina i osvojio je sedam titula, najviše od svih tenisera koji su učestvovali.

"Zaista smo privilegovani što smo uspijeli da obezbjedimo Federerov nastup na turniru u naredne tri godine", izjavio je Rodžer Brenvald, direktor turnira u Bazelu, koji se u oktobru igra u dvorani.

 

Mondo.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.