Island: Nevjerovatni prizori polarne svijetlosti mogu biti opasni po vozače
Ilustracija

Prirodni fenomen

Island: Nevjerovatni prizori polarne svijetlosti mogu biti opasni po vozače

Prošle godine Island je posjetilo više turista iz SAD nego što tamo ukupno ima stanovnika.

Prirodni fenomen koji trenutno može da se vidi na sjeveru Evrope fascinira mnoge, ali neki su zamalo dobili teže povrede zvog njega. 

Prije desetak dana na jugoistoku Islanda policija je zaustavila dvojicu vozača iz stranih zemalja jer im je krivudanje po auto-putu bilo prilično čudno. Policajci, koji su bili uvjereni da su vozači pod dejstvom alkohola, prilično su se iznenadili kada su shvatili da alkohol nema veze sa time, već je za sve 'kriva' polarna svijetlost. 

Vozače je svijetlost toliko očarala da su u jednom trenutku prestali da obraćaju pažnju na put i počeli da gledaju u nebo. Zbog povećanog broja turista, policija na auto-putu često se susreće sa neodgovornim ponašanjem vozača koji zaustavljaju i ostavljaju svoja vozila nasred auto-puta kako bi gledali auroru.

Poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući jeftinim letovima, turisti su otkrili Island i svake godine ga posjećuju sve više. 

Svi obožavaju Island, a vulkani, gejziri i pogled na kitove postali su samo neke od nezaobilaznih turističkih atrakcija. Novih ljepota za razgledanje ima doslovno na svakom koraku. 

Upravo tolika količina ljepota i dovodi do neodgovornog ponašanja pojedinaca, pa ako se već spremate da putujete za Island, prije uživanja u prirodnim ljepotama nađite bezbjedno mjesto za parkiranje.

 

Punkufer.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.