YouTube ukida preskakanje reklama
Ilustracija

YouTube ukida preskakanje reklama

Čak 90 odsto korisnika zatvara reklama koje se pojavljuju na video snimcima na YouTube, ali od početka sljedeće godine to više neće biti moguće. Dobra stvar je da će YouTube uporedo sa ovom novinom skratiti vrijeme trajanja reklama.

Korisnici YouTubea od sledeće godine više neće moći da preskaču reklame, kao što to sada rade.

Internet div koji je u vlasništvu još većeg - Googlea, ukinuće reklame od 30 sekunde, koje sada posle šest sekundi mogu da se preskoče. Umjesto njih uvešće reklame u trajanju od 15 i 20 sekundi, ali i ukinuti opciju "skip", prenosi N1.

"Kao dio toga odlučili smo da ne nastavimo s reklama od 30 sekundi bez mogućnosti preskakanja, već ćemo pažnju usmjeriti na formate kojima će biti zadovoljniji i korisnici i oglašivači", rekao je portparol Googlea, potvrdivši informacije koje su se pojavile na internetu.

Zaključak stručnjaka je da industrija mora da poboljša korisničko iskustvo online oglašavanja, a ovo je, prema njima, korak u tom smjeru.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.