Cedevita slavila u Zagrebu protiv Cibone
Foto: ABA LIGA

Cedevita slavila u Zagrebu protiv Cibone

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras u gostima Cibonu sa 89:85 (18:25, 23:21, 26:20, 22:19) u 23. kolu Jadranske lige.

Cedevita se bolje snašla u finišu uzbudljivog i neizvjesnog zagrebačkog derbija i tako se ponovo osamostalila na drugom mjestu regionalnog takmičenja.

Goste je do trijumfa predvodio Rajan Boutrajt sa 24 poena i po četiri asistencije i skoka, dok je Marko Tomas ubacio 13, a Rašad Džejms i Miro Bilan dodali su po 11.

U ekipi Cibone istakao se Emir Sulejmanović sa 21 poenom i šest skokova, dok je Luka Zorić ubacio 15, a Nik Slavica i Domagoj Bošnjak postigli su po 12.

Cibona je gotovo tokom cijelog prvog poluvremena bila u prednosti, koja u jednom trenutku iznosila i maksimalnih 11 poena - 40:29, ali je Cedevita dobrom igrom početkom drugog poluvremena stigla do preokreta i unijela neizvesnost u utakmicu.

Cibona je u finišu meča vodila sa 82:80, ali je Cedevita uzvratila serijom 7:0 i tako riješila meč.

Cedevita na drugom mjestu Jadranske lige ima 17 pobjeda i šest poraza, dok je Cibona peta sa 11 trijumfa iz 23 utakmice.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.