Reagovanje ambasade: Kao i uvijek, nema dokaza, čisto nagađanje
Foto: PrintScreen, telegraph.co.uk

Rusi o pisanju Telegrafa

Reagovanje ambasade: Kao i uvijek, nema dokaza, čisto nagađanje

Ambasada Rusije u Londonu odbacila je navode britanskog Telegrafa o umiješanosti Moskve u pokušaj rušenja ustavnog poretka Crne Gore i atentata na tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Na pisanje Telegrafa ruska ambasada je odgovorila na svom Tviter nalogu: "Telegraf reciklira odavno odbačene vijesti kako bi pojačao tenzije sa Rusijom. Kao i uvijek, nema dokaza, čisto nagađanje. Šta će biti sljedeće nedjelje?"

 

 

Britanski list je, pozivajući se na izvore iz Vlade Velike Britanije, objavio da je planirala da ubije bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i da zbaci njegovu Vladu prošle godine.

U tekstu se navodi da su na čelu organizacije bili ruski obavještajci koji su imali podršku i blagoslov Moskve, kako bi sabotirali plan Crne Gore da se učlani u NATO.

"Pokušaj državnog udara u Crnoj Gori planiranog za 16. oktobar prošle godine bio je nesumnjiv primjer rastuće agresivne kampanje miješanja u poslove Zapada", rekao je Telegrafu neimenovani izvor iz britanske Vlade.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.