U mesarama pronađena otrovna bakterija listerija
Ilustracija

Na Cetinju i Danilovgradu

U mesarama pronađena otrovna bakterija listerija

Patogena bakterija listerija nađena je u 21 uzorku mesa i mliječnih proizvoda u osam objekata na Cetinju i Danilovgradu.

Monitoring na listeriju sproveden je krajem 2016. godine, a radi se o bakteriji veoma opasnoj za zdravlje ljudi.

Kako je za Dan kazala glavna veterinarska inspektorka Mirjana Drašković, inspekcija je uzela 279 uzoraka na analizu na listeriju, od kojih je 21 bio pozitivan.

Kako se navodi, listerija je nađena u objektima Mianja, Monstate, Viktorija, Interprodukt, DDR, Naniprom, Primato P i Montebianco.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.