Crkve u Bijelom Polju na meti lopova
Ilustracija

Vraneška dolina

Crkve u Bijelom Polju na meti lopova

Na području bjelopoljske opštine posljednjih dana nekoliko vjerskih objekata-crkvi našlo se na meti lopova.

Tako je prije par dana u Crkvu Vavednja Presvete Bogorodice u Vranštici kod Tomaševa, za sad nepoznato lice upalo pod okriljem mraka i opljačkalo je. Kako saznaju Dnevne novine, provalnik je obio kasu u kojoj su stajali prilozi vjernika i pretpostavlja se da je odnijeto oko 250 eura.

Inače, ova crkva je obijena i prije desetak noći, ali tom prilikom nije ništa odnešeno. Provalnik je napravio štetu na kasi, ali nije uspio da je otvori.

I u Crkvi Svetog Đorđa, u susjednom selu Babajići, nepoznati provalnik upao je prije nekoliko noći, ali kako nije bilo priloga ništa nije mogao da odnese.

Sličan slučaj desio se u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Pavinom Polju, koja se nalazi usred mjesnog groblja a kako nije imalo priloga, pričinjena je manja materijalna šteta.

Pored navedenih crkvi u Vraneškoj dolini, obijena je i Crkva Svetih besrebrenika Kozme i Damjana” u Bioči, pored magistralnog puta Ribarevine-Berane koja je u završnoj fazi izgradnje. Obijena je kasa, ali u njoj nije bilo priloga.

Kako je rečeno iz Centra bezbjednosti Bijelo Polje, intenzivno se radi na otkrivanju počinilaca.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.