Telefon Adolfa Hitlera prodat za 243.000 dolara
Foto: Tanjug

Telefon Adolfa Hitlera prodat za 243.000 dolara

Crveni telefon nacističkog lidera Adolfa Hitlera prodat je danas na aukciji za 243.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća u američkoj saveznoj državi Merilend koja je organizovala prodaju, prenosi Beta.

Crveni bakelitni telefon na čijoj su zadnjoj strani grb Trećeg Rajha nacističke Njemačke i ugravirano "ADOLF HITLER", prodao je sin britanskog generala, ser Ralfa Rejnera (1896-1977) koji ga je posle Drugog svjetskog rata donio iz Berlina.

Tan2017217192030350620x0

Foto:Tanjug

Aukcijska kuća Aleksander historikal oukšens (Alexander Historical Auctions) odbila je da otkrije identitet kupca telefona koji je bio procijenjen između 200.000 i 300.000 dolara.

Telefon je predstavljen kao "oružje za masovno uništenje" jer je Hitler, koristeći ga, naredio mnoga ubistva.

Vlasnik je izrazio nadu da će telefon dospjeti do nekog muzeja, gdje će ostati kao vječni podsjetnik na nacističke zločine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.