Tači: Kosovo će ove godine aplicirati za članstvo u Unesku i Savjetu Evrope
Hašim Tači

Tači: Kosovo će ove godine aplicirati za članstvo u Unesku i Savjetu Evrope

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas da će Kosovo ove godine aplicirati za članstvo u nekoliko međunarodnih organizacija, među kojima su Unesko i Savjet Evrope.

"Kosovo će ove godine podnjeti zahtjev za članstvo u Savjetu Evrope i Unesko", rekao je Tači prištinskom listu "Epoka e re".

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je tom listu da je njegovo ministarstvo napravilo plan za ovu godinu, koje obuhvata podnošenje zahtjeva za članstvo u nekoliko međunarodnih organizacija, navodi RTS.

"U narednim nedjeljama imaćemo dobru vest. Kosovo će postati član neke međunarodne organizacije, na čemu smo intenzivno radili", rekao je Hodžaj.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.