Zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća
Foto: AA

Zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši beogradske Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u prvoj polufinalnoj utakmici finalnog turnira u Nišu savladali FMP iz Železnika, rezultatom 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15), javlja Anadolija.

Pred punim tribinama dvorane Čair, nije bilo nikakve rezultatske neizvesnosti. Aktuelnog državnog i regionalnog šampiona ka pobjedi je poveo Marko Gudurić, postigavši 10 poena već u prvih pet i po minuta meča za ubjedljivo vođstvo svog tima - 13:4.

Crveno-bijeli su već u prvoj četvrtini stekli 15 poena prednosti. Jedini ozbiljan napad svog rivala u drugoj četvrtini (31:21) odbili su serijom 13:2, uz još 11 poena Gudurića u ovoj deonici, a kada su drugo poluvreme otvorili novom serijom 10:2, ostalo im je samo da rutinski privedu meč kraju, štedeći energiju za finale.

Marko Gudurić je bio najefikasniji u redovima Crvene zvezde sa 21 poenom, a na drugoj strani Marko Ljubičić ubacio je 18 poena.

"Krenuli smo dosta dobro od ranog starta i napravili razliku koja nam je omogućila da možemo da kontrolišemo utakmicu. U prvom dijelu meča bili smo dobri napadački, bilo je i elemenata koji nisu bili dobri, ali ovde se igra za prolaz dalje i ništa drugo nije važno. Bili smo u mogućnosti da neke minute pružimo i nedovoljno oporavljenim igračima Bjelici i Voltersu. Prinuđeni smo da proces izlaska iz povrede radimo na drugačiji način nego što bi trebalo, ali okolnosti nameću tako. Sjutra je novi dan za nas, pokušaćemo da se spremimo koliko je to moguće i da bez obzira na to ko nam bude protivnik, pružimo maksimum", istakao je posle meča Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

Na drugoj strani, strateg poraženog tima Branko Maksimović je rekao:

"Čestitke Crvenoj zvezdi na pobjedi i plasmanu u finale. Znali smo da su trenutno naš najkvalitetniji tim i ovde su pokazali dobru formu. Da bismo mogli da im pariramo, trebalo bi da budemo u odličnom stanju, ali i mi imamo neke sitne povrede. Znajući kako Zvezda igra i u odbrani i u napadu, otvorili smo meč suviše "mekano", dozvolili im šest ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini. Sem toga ostale tri dionice su bile korektne. Ali, bila je ovo dobra škola za nas."

Crvena zvezda je, prethodno, u četvrtfinalu, savladala Spartak sa 99:47, a u nedjelju uveče od 21 sat, za svoj deveti trofej nacionalnog Kupa boriće se sa boljim iz drugog polufinala, u kome se sastaju Partizan i Mega Leks. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.