Engleski Linkoln Siti izbacio premijerligaše iz FA Kupa
Foto: telegraph.co.uk

Ostvarili san

Engleski Linkoln Siti izbacio premijerligaše iz FA Kupa

Član pete lige Engleske Linkoln Siti napravio je najveću senzaciju ovogodišnjeg FA Kupa eliminisavši premijerligaša Burnli – 1:0 (0:0).

'Đavolci' su do plasmana u četvrtinu finala, logično prvu u klupskoj istoriji, došli pogotkom defanzivca Šona Regita u 89. minutu susreta na 'Turf muru'.

Takođe, nijedna ekipa koja se nalazi van prve četiri, profesionalne lige nije od 1925. godine, kada je uspostavljen sistem takmičenja, uspjela da se domogne mjesta među osam najboljih u najstarijem fudbalskom takmičenju na svijetu. 

Osim pobjedonosnog gola, previše uzbuđenja nije bilo, da bi neopisivu radost gostima donio Regit. 

Iskoristio je smušenost odbrane domaćina i sa druge stative glavom smjestio loptu u bliže rašlje. 

Kvins Park Rendžers je 1914. godine, kao poslednji član koji se takmičio van Fudbalske lige Engleske, uspio da se domogne šestog kola, dok je dvije godine ranije Svindon Taun stigao čak do polufinala. 

Na stadionu je bilo i 3.210 gostujućih navijača, koji su 15 minuta po završetku utakmice slavili sa svojim igračima i uzvikivali: "Idemo na Vembli". 

"Ovo je nevjerovatno. Kada smo počeli takmičenje u oktobru, to je bio san", rekao je napadač Linkolna Met Rid.

 

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.