Gvardiola: Nikad više na klupi Barselone
Pep Gvardiola

Gvardiola: Nikad više na klupi Barselone

Pep Gvardiola izjavio je da britanske medije da se nikada neće vratiti u Barselonu da bude trener. Povod za ovu temu bio je ogroman pritisak pod kojim se nalazi Luis Enrike, aktuelni trener Barse.

Naime, nakon poraza od PSŽa rezultatom 0:4 u prvoj utakmici osmine finala u Parizu, Enrike se našao na udaru katalonske javnosti.

Naravno, odmah su se pojavile i medijske špekulacije kako postoji mogućnost da, ukoliko dođe do smjene Enrikea, Gvardiola ponovo sjedne na klupu Barselone, kluba s kojim je osvojio čak 14 trofeja i u kojem je počeo i igračku i trenersku karijeru.

“Nikada se neću vratiti u Barselonu da budem trener tamo. Moj period tamo je završio“, kratko i jasno je poručio Gvardiola, a zatim se okrenuo FA kupu, takmičenju u kojem Siti danas čeka utakmica osmine finala sa Hadersfild Taunom:

“U Španiji igramo dvije utakmice u Kupu kralja. Preferiram takav sistem takmičenja. Možda bi zbog prevelikog broja utakmica, dobri bili produžeci i penali. Ali, u redu, nisam ovdje da odlučujem o pravilima po kojima će se igrati, tu sam da igram u takmičenju o kojem su odluku donijeli rukovodeći ljudi.“

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.