Smrt čuvenog rukometaša šokirala javnost
Ilustracija

Smrt čuvenog rukometaša šokirala javnost

Legendarni ruski rukometaš Vasilij Kudinov preminuo je šest dana prije svog 48. rođendana. Iznenadna smrt šokirala je sve poklonike ovog sporta.

Kudinov je bio član čuvene ruske reprezentacije koja je dominirala svijetom 90-tih godina prošlog vijeka. Bio je dvostruki olimpijski šampion (1992. i 2000.), dva puta svjetski prvak (1993. i 1999.), kao i evropski prvak 1996. godine.

U to vrijeme je bio proglašen za najboljeg lijevog beka na svijetu. Karijeru je počeo u Dinamu iz Astrahana, gdje je do smrti po završetku igračke karijere nastavio trenerski posao.

Igrao je za francuski Ivri, njemačke klubove Hameln i Magdeburg, japansku Hondu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.