FIFA rang lista: Crna Gora pala za jedno, Hrvatska za dva, Srbija za šest mjesta
Foto: AA

FIFA rang lista: Crna Gora pala za jedno, Hrvatska za dva, Srbija za šest mjesta

Fudbalska reprezentacija Crne Gore na jutros objavljenoj FIFA rang listi pala je za jednu poziciju u odnosu na prošli mjesec, te je sada na 64. mjestu sa 549 bodova, javlja Anadolija.

I reprezentacija Bosne i Hercegovine je pala za jednu poziciju u odnosu na prošli mjesec, te je sada na 28. mjestu sa 827 bodova.

Hrvatska je na 16. mjestu (1.103). Popularni "vatreni" nazadovali su za dvije pozicije u poređenju s januarskom listom. Trend pada na FIFA rang listi zabilježila je i Srbija od šest mjesta, pa je sada 51. (647 bod). Slovenija je lošija za pet pozicija i od jutros je 57. selekcija svijeta (616 bodova).

Makedonija je nastavila tonuti u planetarnom poretku nacionalnih timova. Ovaj put pali su za tri mjesta. Od danas su Makedonci na 165. mjestu (142 boda). Poziciju iza Makedonije rangirano je Kosovo sa 135 bodova. Kosovari su jedina reprezentacija iz regije Zapadnog Balkana koja je na novoj FIFA rang listi napredovala. Najmlađi državni tim na svijetu skočio je za jedno mjesto.

Argentina je ostala na prvoj poziciji (1.635 bodova). U top 10 slijede Brazil (1.529 bodova), Njemačka (1.433), Čile (1.386), Belgija (1.371), Francuska (1.313), Kolumbija (1.304), Portugal (1.240), Urugvaj (1.195) i Španija (1.168). 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.