Napitak za brže i bolje varenje
Ilustracija

Eliksir zdravlja

Napitak za brže i bolje varenje

Ako se poslije jela osjećate kao da ste progutali balon i čini vam se da ćete da eksplodirate, probajte ovaj neobičan napitak.

Napitak od grejpfruta i limuna reguliše probavu i podstiče eliminaciju toksina i viška tečnosti. 

Potrebni sastojci: 

* 800 ml vode 

* 30 g svježeg đumbira 

* 4 lovorova lista 

* 2 crvena grejpfruta 

* 1 limun 

Priprema: 

Sipajte vodu u manji lonac. Đumbir oljuštite, isjecite na manje komade i stavite u vodu. Dodajte lovorove listove i zagrijte do ključanja, kuvajte tri-pet minuta, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom izvadite komadiće đumbira i lovorove listove, pa u tečnost umješajte svježe iscijeđen sok od crvenog grejpa i limuna. 

Dobićete oko litar napitka koji možete da pijete u manjim količinama tokom cijelog dana. Već poslije kraće "terapije" ovim eliksirom, oslobodićete se nadimanja, a i višak kilograma će postepeno početi da se topi. 
 

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.