Real Madrid prijeti napuštanjem Primere

Real Madrid prijeti napuštanjem Primere

Čelnici Real Madrida izuzetno su nezadovoljni ponašanjem i odlukama zvaničnika španske Primere zbog čega razmatraju i eventualno napuštanje!

Španski list As, koji je blizak dešavanjima u ’Kraljevskom klubu’, navodi da je Florentino Peres toliko frustriran odlaganjem utakmice sa Seltom, da najavljuje radikalne mjere.

Duel koji je trebalo da bude odigran u nedelju uveče odložen je zbog loših vremenskih prilika u Vigu i oštećenja na stadionu.

Iz Reala su izrazili nezadovoljstvo i nerazumijevanje kako krov tribine nije saniran 36 sati prije meča ili zašto zvaničnici Primere nisu dozvolili odigravanje, uz zatvaranje nekih djelova stadiona. Takođe, šokirani su kategoričnim odbacivanjem ideje da se igra na neutralnom terenu, piše As. 

Osnovni problem jeste gust raspored izabranika Zinedina Zidana koji imaju veliku šansu da konačno trijumfuju u nacionalnom prvenstvu. 

Peres je poveo raspravu da bi svugdje u Evropi utakmica bila organizovana negdje druge, okrenuo se eventualnom istupanju iz Lige i predložio formiranju Evropske Superlige. Ideja o ovom takmičenju nije nova – u 2012. je pokrenuta ideja, potom i inicijalni turir koji se igra u predsezoni. 

Najveći evropski fudbalski klubovi preko leta učestvuju u Međunarodnom kupu šampiona, ali je on obično organizovan na tlu Severne Amerike, Kine i Australije. 

U Vigu nisu na celu situaciju gledaju sa čuđenjem i nisu zadovoljni ponašanjem kolega iz Real Madrida. Klub iz Galicije je očekivao više razumijevanja od Florentina Peresa jer stadion nije bio bezbjedan za održavanje utakmice. 

„Niko iz cijele organizacije ne može da shvati kako Madriđani stavljaju odigravanje meča ispred bezbjednosti publike, uključujući i svojih navijača. O bezbjednosti igrača ne treba trošiti riječi“, španski list prenosi Seltin stav. 

Najbolji primjer zašto je moralo da dođe do odlaganja jeste situacija u Korunji, sjeverno od Viga, gdje je takođe otkazano gostovanje Betisa zbog urušavanja krova. Popravka na ’Rijasoru’ nije bila izvodljiva za tri dana, kao na ’Balaidosu’, gdje se čeka poboljšanje vremena da se krene sa radovima.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.