Burkina Faso osvojila je treće mjesto na Kupu afričkih nacija

Pobjedila Ganu sa 1:0

Burkina Faso osvojila je treće mjesto na Kupu afričkih nacija

Fudbalska reprezentacija Burkine Faso osvojila je treće mjesto na Kupu afričkih nacija, pošto je u Port Žentilu pobjedila Ganu sa 1:0.

Jedini gol postigao je Alen Traore u 89. minutu iz slobodnog udarca.

Gana je imala ozbiljnije šanse na utakmici, ali nije uspijela da postigne gol i popravi utisak posle neuspjeha i ispadanja u polufinalu turnira, prenosi B92.

Najviše prilika imali su Džordan Aje i Bernard Tekpetej, a Burkina Faso je uglavnom igrala na kontranapade. 

Gana je i u drugom poluvremenu nastavljala da napada, a kada se činilo da će utakmicu odlučiti penali, Traore je iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca poslao loptu u mrežu za veliki uspijeh Burkine Faso. 

Pojedini britanski mediji su prenijeli da će selektor Gane Avram Grant napustiti ekipu, pošto Fudbalski savez sa njim neće produžiti ugovor. 

U finalu Kupa afričkih nacija u nedjelju od 20.00 časova u Librvilu igraće Egipat i Kamerun.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.