„Sedam dana“ u  ponedjeljak u Dodestu (VIDEO)
Foto: Gradsko pozorište

KIC „Budo Tomović“

„Sedam dana“ u ponedjeljak u Dodestu (VIDEO)

Predstava „Sedam dana“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće igrana u ponedjeljak 6. februara u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Dramu višestruko nagrađivane savremene hrvatske spisateljice Tene Štivičić režirala je Alisa Stojanović.

''Komad problematizuje motive tranzicijskog vremena i novoformirane identitete savremene stvarnosti u kojoj različiti junaci različito reaguju na promjene. Petoro junaka drame vatreno zastupaju svoja uvjerenja o ispravnosti sopstvenih odabira. Njihove životne priče i činjenja odjek su neurotičnih društvenih procesa, čak i onda kada im se čini da rade sve kako bi ih promijenili. Ovo je priča o Nataši i ljudima oko nje'', najavili su iz Gradskog pozorišta.

Drame Tene Štivičić, koja živi i radi u Londonu, izvode se širom Evrope i u SAD. Dobitnica je najznačajnijih nagrada u regionu, među kojima se izdvaja Evropska nagrada za novu dramu.

Igraju: Branka Femić/Maja Šarenac, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović i Ivona Čović Jaćimović/Katarina Krek.

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimografiju potpisuje Jelisaveta Tatić-Čuturilo, a kompozitor je Ivan Brkljačić. Lektorka je Dubravka Drakić, asistent reditelja Senad Šahmanović, a asistent scenografa Smiljka Šeparović.

Izvršni producent je Ana Medigović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.