Stanković: Zahvalan sam Murinju na svemu što sam naučio od njega
Dejan Stanković

Pamti kao najljepši dio svoje karijere

Stanković: Zahvalan sam Murinju na svemu što sam naučio od njega

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera, a danas savjetnik predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina, Dejan Stanković, boravio je u Sloveniji kao promoter Futsal Euro 2018. U razgovoru sa novinarima otkrio je da je period rada sa Žozeom Murinjom u Interu bio najuspješniji dio njegove karijere.

Stanković vrlo dobro pamti svaki trenutak iz sezone kada je sa crno-plavima osvojio triplu krunu, kao i da ljubomorno čuva uspomene na ove izvanredne rezultate.

"Te uspomene nikad neće izblijedjeti iz moje glave. To je vrh karijere za svakog fudbalera, svako sanja da se popne na vrh Evrope. Ja sam to dosanjao i to ljubomorno čuvam! Ima mnogo anegdota iz perioda dok sam radio sa Portugalcem, ali neke stvari treba ostaviti za svlačionicu. Murinjo je poseban. Uspio je da izvuče iz mene ono što nisam ni sam znao da imam, 120 odsto mogućnosti. Dvije godine smo kod njega igrali na vrhunskom nivou, i te 2010. osvojili triplu krunu. Nevjerovatno je to. Zahvalan sam mu na zajedničkom radu i svemu što sam naučio od njega. U kontaktu smo povremeno. Uvijek će biti neko na koga ću da se ugledam", rekao je Stanković tokom boravka u Ljubljani, na promociji predstojećeg FutsalEuro 2018. organizovanog tačno godinu dana do početka prvenstva u Areni Stožice, koje će biti na programu od 30 januara do 10. februara 2018.

SportKlub

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.