Izdate 683 vize za zapošljavanje u Njemačkoj
Ilustracija

Ambasada u Podgorici

Izdate 683 vize za zapošljavanje u Njemačkoj

Njemačka Ambasada u Podgorici tokom prošle godine je izdala 683 vize za pojednostavljenu, kao i dodatnih 62 vize za uobičajenu proceduru zasnivanja radnog odnosa u Njemačkoj.

Iz Ambasade je saopšteno da je samo u devet odsto slučajeva zahtjev za izdavanje vize odbijen zbog neispunjavanja uslova.

"Poređenja radi, u 2015. godini, ambasada je izdala 51 vizu za zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj", navodi se u saopštenju.

Državljani Crne Gore, kao i Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije, od 1. januara prošle godine mogu jednostavnije nego ikada ranije početi obrazovanje ili zasnovati radni odnos u Njemačkoj.

"Za ulazak u Njemačku radi zasnivanja radnog odnosa potrebna je, kao i ranije, viza koju državljani pomenutih država mogu zatražiti od Ambasade SR Njemačke u zemlji. Uz zahtjev za izdavanje vize, potrebno je priložiti konkretnu ponudu za obrazovanje ili radno mjesto iz Njemačke, kao i saglasnost Zavoda za zapošljavanje SR Njemačke",ističe se u saopštenju Ambasade.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.