Bogat februarski repertoar Gradskog pozorišta

Bogat februarski repertoar Gradskog pozorišta

Februarskim repertoarom Gradsko pozorište na najbolji način najavljuje još jednu godinu koju će u ovoj kući obilježiti atraktivni naslovi, voljene predstave i kvalitetni projekti, kojima nastavljamo da nadograđujemo umjetničku misiju i viziju našeg teatra.

Kako je najavljeno iz Gradskog pozorišta, nastupajući mjesec biće u znaku predstave „Čuvari tvog poštenja“,Borisa Liješevića,koja će premijerno biti izvedena 18. februara u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Prva repriza zakazana je za dan kasnije, u istom terminu.

- Jedan od vodećih reditelja regiona ideju za ovaj projekat pronašao je u stihu crnogorske himne, a predstava će se baviti savremenim društvenim okolnostima  i vrijednostima na kojima smo odgajani. „Čuvari tvog poštenja“ okupili su gotovo čitav ansambl našeg pozorišta, a uloge su povjerene Dubravki Drakić, Božidaru Zuberu, Emiru Ćatoviću, Branki Femić, Željku Radunoviću, Katarini Krek, Ivoni Čović-Jaćimović, Sanji Popović, Pavlu Iliću, Branku Iliću i Simu Trebješaninu.Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su Rambo Amadeus (muzika), Gorčin Stojanović (scenografija), Tijana Todorović (kostimografija) i Stela Mišković (dramaturgija) - navodi se u najavi.

Još jedan novi projekat krenuće u realizaciju tokom mjeseca koji je pred nama.

Na Lutkarskoj sceni, 20. februara počeće probe za predstavu „Romeo i Julija“. Lutkarsko-dramsku romantičnu tragediju za mlade i odrasle režiraće Emilija Mrdaković, umjetnica sa višedecenijskim iskustvom i brojnim nagradama na mnogim festivalima. Vanvremenski Šekspirov klasik biće rađen u kombinaciji  lutkarskog i dramskog teatra.

Februarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće u četvrtak, 2. februara, u 20 sati, u sali Dodest hit predstava sa Večernje scene „Slasti slave“, u režiji Stefana Sablića.

februarugradskom

Do kraja mjeseca u salama KIC-a biće izvedeni i ovi naslovi sa Večernje scene: „Sedam dana“, u režiji Alise Stojanović (6. februar), „Pogled s mosta“, u režiji Milana Karadžića (7. februar), „Lukrecija iliti Ždero“, u režiji Jagoša Markovića (26. februar)... Nakon duže pauze, u donekle izmijenjenoj glumačkoj postavi, 28. februara u sali Dodest ponovo će biti igrana predstava „Više od terapije“, u režiji Alise Stojanović.

Za najmlađu publiku, ansambl Gradskog pozorišta i u februaru će igrati neke od najatraktivnijih naslova sa Dramske i Lutkarske scene. Već u subotu 4. februara, tačno u podne, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ biće izveden „Pinokio“, u režiji Snežane Trišić. Tokom februara, mališani će biti u prilici da vide i „Ružno pače“, u režiji Jaroslava Antonjuka (5. februar), kao i „Kod Nojeve barke u osam“, reditelja Roberta Valtla (11. februar). Ovaj komad, rađen po tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba, ansambl Gradskog pozorišta 23. februara izvešće i pred najmlađom publikom u Nikšiću.

Ulaznice za februarski repertoar već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a„Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.