Prva pobjeda Šapekoensea poslije tragedije

Prva pobjeda Šapekoensea poslije tragedije

Fudbaleri brazilskog Šapekoensea, kluba čijih su 19 igrača i svi članovi stručnog štaba poginuli u padu aviona prošle godine u Kolumbiji, dva mjeseca poslije tragedije ostvarili su prvi pobjedu.

Šapekoense je u utakmici drugog kola šampionata brazilske države Santa Katarine, rezultatom 2:1, pobijedio Inter Lagase.

U simboličnom trijumfu, poslije jedne od najvećih avionskih tragedija u kojima su stradali sportisti, golove za Šapekoense postigli su Velington Paulista i Niltinjo.

Utakmica je prekinuta u 71. minutu, kada je minutom šutnje odata počast za ukupno 71 poginulog u nesreći koja se u novembru prošle godine dogodila u blizini u kolumbijskog grada Medelina. 

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.