ATP: Marej uvećao prednost, Federer u top 10
Endi Marej

ATP: Marej uvećao prednost, Federer u top 10

Endi Marej uvećao je prednost u odnosu na Novaka Đokovića na 1.715 bodova na vrhu ATP liste poslije Australijan opena.

Britanac je prvi sa 11.540 bodova, dok ga Srbin prati sa 9.825, nakon što je ostao bez krune u Melburnu poslije dvije godine, prenosi B92.

Novi šampion AO Rodžer Federer se posle 18. Gren slem titule vratio među deset najboljih tenisera svijeta, a napredovao i je drugi neočekivani finalista Rafael Nadal, za tri pozicije do šestog mjesta.

Promjena se dogodila i u samom vrhu iza vodećeg tandema, Stanislas Vavrinka i Miloš Raonić su zamijenili mjesta, pa je Švajcarac sada treći, a Kanađanin četvrti. Peti je Kei Nišikori, a u prvih deset su još Marin Čilić, Dominik Tim i Gael Monfis. 

ATP Top 10:
1. Endi Marej (V. Britanija) 11.540
2. Novak Đoković (Srbija) 9.825
3. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.695
4. Miloš Raonić (Kanada) 4.930
5. Kei Nišikori (Japan) 4.830
6. Rafael Nadal (Španija) 4.385
7. Marin Čilić (Hrvatska) 3.560
8. Dominik Tim (Austrija) 3.505
9. Gael Monfis (Francuska) 3.445
10. Rodžer Federer (Švajcarska) 3.260

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.