Milo Đukanović na čelu Košarkaškog saveza i narednih 5 godina
Milo Đukanović

Jednoglasna podrška

Milo Đukanović na čelu Košarkaškog saveza i narednih 5 godina

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore, Milo Đukanović, obavljaće tu funkciju i narednih pet godina, odlučeno je na izbornoj Skupštini te asocijacije u Podgorici.

Đukanović je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku Skupštine. On je na čelu saveza od 24. februara 2011. godine, kada je na toj funkciji naslijedio Igora Lukšića. 

Đukanović, bivši crnogorski premijer, zahvalio se delegatima na podršci i istakao da će kontinuitet dobrih rezultata reprezentativnih selekcija i nastojanje da svi nacionalni timovi zadrže status člana A divizije biti u fokusu Saveza u narednom periodu. 

"Prioriteti će biti snaženje baze i stvaranje uslova za bavljenje košarkom za što veći broj djece, kao i dalje jačanje stručnog rada u svim centrima. Od izuzetnog značaja biće i rad sa mlađim selekcijama, uz želju da se ožive košarkaški centri u kojima postoji ženska košarka", kazao je Đukanović, prenosi Anadolija.

Skupština je izabrala i članove Predsjedništva, u kojem su pored Đukanovića, kao i u prethodnom sazivu, Veselin Barović, Želimir Cerović, Danilo Mitrović, Nebojša Milošević, Zoran Vujičić i Dragan Tomić. Novi članovi tog tijela su Dragan Bokan, Rafet Husović, Zoran Piperović, Petar Smolović, Đorđije Goranović i Željka Ratković. 

Po završetku sjednice Skupštine, održana je i konstitutivna sjednica novog saziva Predsjedništva, na kojoj je za predsjednika Izvršnog odbora imenovan Veselin Barović koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. 

Skupštini u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru prisustvovalo je 72, od ukupno 98 delegata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.