Nakon 7 godina Federer ponovo u Gren slem finalu
Foto: Sporting Njuz

Nakon 7 godina Federer ponovo u Gren slem finalu

Rodžer Federer plasirao se u finale Australijan opena, prvi put poslije 2010. godine.

Federer je u Švajcarskom polufinalu poslije velike borbe i drame pobijedio Stana Vavrinku sa 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3.

To je Federerovo ukupno 28. Gren slem finale i prvo poslije finala na US openu 2015. kada je izgubio od Novaka Đokovića. 

Rivala će dobiti u petak kada drugo polufinale budu odigrali Rafael Nadal i Grigor Dimitrov. 

Prvo muško polufinale donijelo je veliku borbu i nekoliko prelomnih momenata. U prvom setu su obojica imali šanse prije nego što je Federer napravio brejk za vođstvo od 1-0 u 12. gemu. 

U drugom Vavrinka nije imao nijednu brejk loptu i kada je Federer poveo sa 2-0 (6:4) djelovalo je da je meč odlučen. Vavrinka je u tom trenutku polomio reket, a i zatražio je medicinski tajm-aut zbog povrijede koljena. 

U trećem setu Vavrinka je odigrao na svom najvišem nivou. Pustio je ruku, napravio je dupli brejk i lako je smanjio na 2-1. Početak četvrtog seta donio je razmijenu brejkova, prije nego što je Vavrinka u finišu seta novim brejkom došao do 2-2. 

Vavrinka je u tom trenutku bio u naletu, ali je uslijedio medicinski tajm-aut Federera koji je izašao sa terena i posle pauze duže od osam minuta meč je nastavljen. Vavrinka je imao brejk lopte u trećem i petom gemu petog seta, ali nije ih iskoristio i Federer je brejkom u šestom gemu prelomio meč u svoju korist.

 

 

b92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.