Nadal trijumfovao i plasirao se u polufinale Australijan Opena
Rafael Nadal

Prvo polufinale na Grend slem turniru od 2014.

Nadal trijumfovao i plasirao se u polufinale Australijan Opena

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobjedio Kanadjanina Miloša Raonića sa 6:4, 7:6, 6:4.

Nadal će u svom 24. grend slem polufinalu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji je ranije danas slavio protiv Belgijanca Davida Gofana, prenosi Beta

Špancu će to ujedno biti i prvo polufinale na nekom grend slem turniru od 2014. godine. Raonić je u petom gemu prvog seta uspio da spasi brejk, ali mu to nije pošlo za rukom dva gema kasnije, pa je Nadal poveo sa 1:0 posle 43 minuta igre. 

Drugi set je trajao gotovo duplo duže i riješen je tek u taj-brejku. Kanadjanin je imao veliku priliku da izjednači u setovima, ali nije uspio da iskoristi čak šest set lopti tri u desetom gemu i tri u taj-brejku. Nadal je taj-brejk dobio rezultatom 9:7.

Nadalu je za trijumf u trećem setu bio dovoljan samo jedan brejk, a napravio ga je u desetom gemu.

U drugom polufinalu će se sastati Švajcarci Rodžer Federer i Stan Vavrinka.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.