Dimitrov zabilježio desetu uzastopnu pobjedu na Australijan Openu
Grigor Dimitrov

U polufinalu posle 3 godine

Dimitrov zabilježio desetu uzastopnu pobjedu na Australijan Openu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale Australijan opena, prvi put posle tri godine.

Dimitrov je nadigrao Davida Gofana 6:3, 6:2, 6:4 i zabilježio desetu uzastopnu pobjedu u 2017, u isto toliko mečeva, prenosi B92.

Bugarin je imao riješenja za sve što mu je Belgijanac spremio, sjajno je vraćao njegove servise, spasio je osam od deset brejk lopti, a sam oduzeo rivalu devet puta servis.

Dimitrov je prva dva seta otvarao ranim brejkovima, Gofan bi brzo uspio da uzvrati, ali ne i da dodatno ugrozi igru rivala koji lako pronalazi riješenja za njegove servise. 

Belgijanac je spasio dvije meč lopte u devetom gemu trećeg seta, ali ne i treću u desetom, pa Dimitrov stiže do pobjede posle nešto više od dva sata igre. 

Dimitrov se plasirao u polufinale nekog GS prvi put od Vimbldona 2014. godine. 

Bugarin, koji je sezonu otvorio titulom u Brizbejnu, u polufinalu čeka boljeg iz duela između Rafaela Nadala i Miloša Raonića. 

U drugom polufinalu sastaće se Švajcarci Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.