Vujović odveo Sloveniju u polufinale Svjetskog prvenstva!
Veselin Vujović, Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Drugi put u istoriji

Vujović odveo Sloveniju u polufinale Svjetskog prvenstva!

Slovenija je u polufinalu Svetskog prvenstva, Veselin Vujović nastavio je da pravi čuda! Po drugi put (prvi put 2013. godine u Barseloni) u istoriji Slovenci će se boriti za medalju na Svjetskom prvenstvu, koju će pokušati da pridodaju najvećem uspjehu – evropskom srebru iz Ljubljane 2004. godine.

Katar nije imao šanse 32:30 (18:15), a slovenački rukometaši su pokazali sve ono što znaju u 60 minuta plesa u Parizu. U polufinalu će Kavtičnik i društvo pokušati da sruše sjajne Norvežane, koji su ranije u utorak savladali Mađarsku.

Kada je Gašper Marguč na isteku 12. minuta zakucao loptu iza leđa Danijela Šarića za 10:5, bilo je jasno da su Slovenci izašli rešeni da izbore borbu za medalje u Bersiju. Prema udžbeniku, sa napaljenom odbranom i puno trčanja, otvorili su meč izabranici Veselina Vujovića, a na drugoj strani, nije bilo raspoloženog Danijela Šarića, koga je Valero Rivera poslao na klupu posle 14 primljenih golova bez odbrane!

Ni slovenačkim čuvarima mreže nije išlo ništa bolje, pa su Katarci preko Malađa i Runija stigli na 12:9 u 20. minutu. Sa više raspoloženih igrača u bekovskoj postavi, Slovenci su uspjeli da podignu kvalitet i raznovrsnost napada, a nepogriješivi Marguč je šestim golom povisio na 16:11, da bi finiš pripao srebrnima iz Dohe.

Kada je Blaž Janc u 35. minutu doneo novih +6 svom timu – 21:15, odnos golova iz kontri je glasio 9:1 u korist Slovenije, što je najbolje odslikavalo odnos na terenu. Pokušao je Valero Rivera igrom 7 na 6, ali je samo dobio par golova na prazan gol. Rastrčala se slovenačka rukometna horda, pucalo je sa krila, bekova, linije, sa sve Gaberovim pogotkom za 27:18 u 43. minutu.

Nisu se, međutim, Katarci predali. Nisu spuštali intenzitet odbrane, a svaku grešku slovenačkog napada su kažnjavali, pa je tako Kapote propustio priliku da skanji na +5 u 51. minutu (30:24), nakon čega je uslijedila kazna Blaža Blagotinšeka, a zatim i Vida Kavtičnika za +8, kada je postalo jasno da će Šarić, Kapote i društvo pasti u pokušaju da odbrane srebrnu medalju iz Dohe.

Krenuli su Katarci sa presingom, a dokaz da su uspjeli bio je gol Mabruka za 32:30 na 50 sekundi pre kraja. Pozvao je Vujović tajm-aut posle koga je Zarabecu šut odbranio Šarić, ali više nije bilo vremena za preokret…

Reprezentacija.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.