Boschova ugaona brusilica opasna za upotrebu
Ilustracija

UIP upozorava

Boschova ugaona brusilica opasna za upotrebu

Ugaona brusilica, robne marke “Bosch” opasna je za upotrebu i može dovesti do povreda korisnika zbog neispravnosti jednog od djelova, upozorila je Uprava za inspekcijske poslove.

Proizvođač Robert Bosch GmbH iz Njemačke dostavio je Upravi za inspekcijske poslove obavještenje o opasnom proizvodu - ugaona brusilica, robne marke “Bosch”, proizvedenom u Rusiji (iz perioda proizvodnje od juna do avgusta 2016.godine) serija GWS 20, GWS 22, GWS 24, PWS 1900, PWS 2000 i model GWS 24-230 JVX Professional sa kočnicom iz perioda proizvodnje od februara do oktobra 2016. godine, saopšteno je iz UIP.

Kompanija Bosch je, prilikom redovne kontrole kvaliteta, utvrdila da bi na uređaju, tokom rada zbog neispravnosti jednog od djelova, moglo doći do odvajanja diska za rezanje ili brušenje, zajedno sa pričvršćenim brusnim vretenom, a time do opasnosti od povreda korisnika.

Iz Uprave pozivaju potrošače koji su kupili navedeni proizvod da isti ne upotrebljavaju i vrate u prodavnicu gdje je kupljen.

Napominju da je trgovac obavezan da izvrši opravku ili zamjenu uređaja.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.