Federer u polufinalu AO
Foto: Reuters

41.put u karijeri

Federer u polufinalu AO

Rodžer Federer nije imao nikakvih problema protiv Miše Zvereva i lako je stigao do svog 41. Gren slem polufinala u karijeri.

Švajcarac je protiv Njemca slavio sa laganih 3:0, po setovima 6:1, 7:5, 6:3.

Zverev nije bio ni blizu izdanja kojim je izbacio prvog nosioca Endija Marija, pa je legendarni Švajcarac lako došao do svog 13 polufinala u Melburnu. 

Od starta je krenuo ubjedljivo, dobio je prvih pet gemova i lako je riješio prvi set, a Zverev je nešto bolje zaigrao u nastavku. 

U drugom setu je čak stigao i do brejka, ali Federer je brzo uzvratio, a do 2-0 je stigao brejkom u 11. gemu. U trećem setu nije bilo dileme i Švajcarac je došao na dva koraka od 18. Gren slem titule. 

U polufinalu ga čeka prijatelj i sunarodnik Stan Vavrinka koji je prethodno takođe sa 3-0 pobedio Žo-Vilfreda Congu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.