Trik za manji unos šećera
Ilustracija

Savjet poznatog sportskog nutricioniste

Trik za manji unos šećera

Džordž Lokhart, nutricionista poznatog MMA borca Konora Mekgregora, stalno savjetuje sportiste šta da jedu, a sad je otkrio savršen trik za sve koji žele da smanje unos šećera.

Bijela supstanca koja po mnogima stvara veću zavist od kokaina nalazi se skoro u svemu i jako je teško odreći je se. Ali ovaj guru ishrane tvrdi da je to moguće i da je tajna u cimetu, piše portal Unilad.

"Što više šećera jedete, to ćete više šećera željeti da unosite. Ponekad kad niste gladni, poželjećete da okusite nešto slatko, na primjer čokoladicu... a onda ćete željeti da pojedete još jednu. To je začarani krug bez kraja iz kog se teško izlazi", kaže Lokhart.

Ovaj nutricionista ima neobičan savjet koji može da vam pomogne pogotovo tokom zimskih mjeseci.

On predlaže da dodate punu kašiku cimeta u vodu. Nakon što popijete taj napitak, želja za šećerom će polako početi da opada, tvrdi Džordž.

Po njegovom mišljenju, cimet reguliše nivo insulina, čineći ga statičnim, što znači da su male šanse da ćete posegnuti za slatkišima, kad vas obuzme želja.

Ako želite da izgubite koji kilogram, poslušajte ovaj savjet.

 

Noizz

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.