Federer u četvrtfinalu Australijan Opena
Foto: AA

Rezultat 3:2 u setovima

Federer u četvrtfinalu Australijan Opena

Bivši broj jedan i osvajač 17 Grend Slem titula Švajcarac Rodžer Federer (35) plasirao se danas u četvrtfinale Australijan Opena u Melburnu, nakon što je pobijedio petog tenisera svijeta, Japanca Keija Nišikorija sa 3:2 u setovima (6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3).

Četvorostruki osvajač Australian Opena završio je meč za tri sata i 24 minute i 13. put u poslednjih 14 godina izborio četvrtfinale tog turnira.

Nišikori je poveo u prvom setu sa 5:1, ali je Federer uspio preokrenuti na 6:5. Japanac je set dobio u taj-brejku rezultatom 7:4.

Federer je uzvratio s dva osvojena seta, a Japanac je izjednačio na 2:2, da bi poslednji set nakon devetog gema osvojio Švajcarac i tako pobijedio sa 3:2 u setovima.

Federer je današnjom pobjedom postao najstariji igrač na ATP Turu koji se plasirao u četvrtfinale nekog Grend Slema još od 1991. godine.

On će u četvrtfinalu igrati protiv 50. tenisera svijeta Njemca Miše Zvereva, koji je danas priredio veliku senzaciju, izbacivši prvog tenisera svijeta Andija Muraja.

 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.