Klinton: Žene marširaju za naša prava
Foto: Beta/AP

Vašington

Klinton: Žene marširaju za naša prava

Kandidatkinja demokrata na predsjedničkim izborima u SAD, Hilari Klinton zahvalila je danas na Tviteru učesnicama marša u Vašingtonu zbog toga što "ustaju, govore i marširaju za naše vrijednosti" i dodala da je to "jednako važno kao i do sada".

U Vašingtonu se okuplja sve veći broj žena, a u javnom prevozu vlada velika gužva. One su nezadovoljne Trampovim stavovima po pitanju zdravstva, abortusa, kulturne raznolikosti i klimatskih promjena.

Glumica Amerika Ferera okupljenima u Vašingtonu rekla je da novoizabrani predsjednik nije Amerika, već su to okupljeni koji ne idu nigdje.

"Danas marširamo za moralnu srž ove nacije, protiv koje je naš novi predsjednik započeo rat. Naše dostojanstvo, naš karakter, naša prava su ugroženi i platforma mržnje i podjele je juče preuzela vlast", rekla je Ferera.

Gradske vlasti su saopštile da očekuju da će se okupiti i do 500.000 žena, što je dvostruko više od prvobitnog predviđanja.

U još oko 600 gradova širom svijeta organizovani su "sestrinski" marševi koji za cilj imaju isticanje prava žena, za koje demonstratkinje u Vašingtonu vjeruju da bi mogla biti ugrožena pod novom administracijom.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.